K7 Kjaergaard A/S

Gå til forsiden

HOP-IN drypper på Kjærgaardnovember 3, 2015

Skoleeleverne i Hedensted Kommunes 7. klasser arbejdede med erhvervsproduktion i uge 44 (HOP-IN). Kjærgaard A/S var en af de lokale virksomheder, der støttede op om initiativet.

Mandag den 26. oktober havde Kjærgaard besøg af 22 elever fra 7.A på Løsning Skole, og de fik mulighed for at høre nærmere om punkterne: økonomi og HR, sprog, kommunikation og markedsføring og entrepreneurship og produktion.

TOP-møde om en bedre produktionskommune

Kommunens øvrige elever fik også – i samspil med lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner – et virkelighedsnært indblik i, hvordan det er at arbejde med produktion. I løbet af HOP-IN ugen havde Hedensted Kommune inviteret til TOP-møde hos Dansk Produktions Univers. Virksomheder, uddannelsesinstitutioner og politikere var samlet for at drøfte, hvordan man kan gøre Hedensted til den mest attraktive produktionskommune.

Borgmester Kirsten Terkilsen bød velkommen til TOP-mødet. Skoleleder Lars Mikkelsen tog over med et indlæg om, hvad HOP-IN er, og hvorfor det bliver afholdt. Herefter trak deltagerne ud i hallerne til 600 elever fra 7. klasserne i Hedensted Kommune. De var godt i gang med deres projekter. Der var masser af godt humør, skæve ideer og flotte projekter hele vejen rundt.

TOP-mødet fortsatte med indlæg, og Kjeld Gade, divisionsdirektør hos Kjærgaard, introducerede deltagerne for Kjærgaard. Fortalte lidt om udfordringerne med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og Kjærgaards positive erfaringer med HOP-IN. Direktør Henning Dam fra Flextek fortalte lidt om fremtidsperspektiverne for samarbejdet mellem skole og erhverv. Masterplanen for uddannelse og job blev præsenteret, inden deltagerne trak ud i workshops.

Alt i alt var det en positiv uge i HOP-IN’ens tegn.

– Det var dejligt at opleve opbakningen til TOP-mødet. Der var flere industrivirksomheder, end jeg havde regnet med. Man kan virkelig mærke, at en virksomhed som Flextek arbejder for det her på højt niveau – både lokalt og nationalt. Hos Kjærgaard er vi lidt mere lokale. Vi vil gerne have den bedst mulige, lokale arbejdskraft, fortæller Kjeld Gade og fortsætter:

– Jeg er meget begejstret for, at kommunen har prioriteret området og sat det på dagsordenen. Det er med til at øge kendskabet til jobs i området. Dermed drypper det også på os. Et af målene må være, at de unge mennesker i Hedensted Kommune ved, hvad stillingerne indebærer. Startlønnen er god, og at arbejdsløsheden er lig nul. Hedensted Kommune har indbudt Kjærgaard til et møde. Her skal vi skal tale lidt om, hvordan vi gør produktionsarbejdspladser mere attraktive. Det kunne være via en mini Automation Valley – en pendant til Silicon Valley.

Kjeld Gade kunne – sammen med de øvrige mødedeltagere – se 600 engagerede elever i hallerne hos Dansk Produktions Univers.

– Det var skønt at se så entusiastiske unge mennesker. De udviste stort engagement. Det var tydeligt, at der i hver gruppe var børn, der gik forrest. Det er selvfølgelig dem, vi gerne vil i kontakt med på sigt. De har en stor drivkraft, fortæller Kjeld Gade.

Kjeld Gade var på banen med et spændende indlæg

Kjeld Gade var på banen med et spændende indlæg

 

    Top