K7 Kjaergaard A/S

Gå til forsiden

Microsoft melder ud om vigtige ændringer i deres CSP-programjanuar 24, 2022

Microsoft melder ud om vigtige ændringer i deres CSP-program

Microsoft har foretaget ændringer i deres licensprogram, hvilket medfører nye abonnementsregler og opdaterede priser. Læs videre for at forstå, hvad det betyder for din virksomhed og hvordan vi kan hjælpe dig videre. Det er vigtigt du tager stilling.

 

Hvilke ændringer er der tale om?

Licenspriserne stiger fra 1. marts på eksempelvis Office 365 og Microsoft 365. Samtidig ændres de abonnementsvilkår du kender. Det er her vi har brug for dig, da du skal tage stilling til, hvordan du ønsker at købe dine CSP-licenser fremadrettet.

Hvis du har et månedsabonnement og har været vant til at regulere dine licenser på månedsbasis, skal du beslutte om du fortsat vil det. Fra 1. marts i år, opkræver Microsoft optil 20% mere for denne type licens der kan justeres på månedsbasis, end de licenser, der reguleres på årsbasis og har et årsabonnement.

Hvorfor kommer der ændringer

Microsoft siger, at siden lanceringen af Microsoft Office 365 for over 10 år siden, er der kommet mere end 300 millioner brugere på platformen. Undervejs har Microsoft sideløbende investeret massivt i brugervenlighed og sikkerhed. Faktisk har Microsoft siden lanceringen, tilføjet 24 apps til Office 365 og 1400 nye funktioner.

 

De nye abonnementsregler

Med de nye abonnementsregler, bliver du introduceret til en ny måde at købe og abonnere licenser på.

 • Med et månedsabonnement, har du hver måned frihed til at ændre antallet af licenser op og ned med en merpris på optil 20%.
 • Vælger du et årsabonnement, låses priserne i 12 måneder fra den dag du indgår aftalen. Du har ikke muligheden for at justere dine abonnementer ned i den valgte periode, men du har muligheden for at øge antallet af abonnementer eller opgrader licenstypen.
 • Fra du opretter dit abonnement, får du 72 timers fortrydelsesret, og i denne tidsramme, har du mulighed for at nedjustere antallet af dine licenser.

 

Mulighed for at kombinere abonnementer

Hvis du har ansatte der kun arbejder i specifikke sæsoner, kan en månedsaftale være en fordel, hvor en årsaftale vil være relevant for fastansatte.

Eksempel på virksomhed med 100 ansatte
Har du varierende medarbejderantal i løbet af et år, kan du med fordel købe 80 licenser som årsabonnement og resterende 20 som månedsabonnement (med 20% prisstigning).

 

Dine abonnementsmuligheder

 • Månedsabonnement. Du kan justere antallet af licenser fra måned til måned. Prisen er samlet optil 20% dyrere end et årsabonnement. Din fakturering sker månedligt.
 • Årsabonnement, 12 måneder. Prisen låses i 12 måneder frem. Din fakturering sker årligt, forud.

 

Hvad betyder det for mig?

De nye ændringer i licensprogrammet betyder, at du fremover skal planlægge dine køb end du hidtil har gjort. Det er en god ide, hvis du får planlagt dine fremtidige licensbehov og være opmærksom på ændringer der kan ske i fremtiden i virksomheden.

Dette skriver vi, fordi  der kan være mange faktorer der kan afgøre, hvilken løsning, der er den mest givne for dig og din virksomhed.

 

Sådan tager du stilling til, hvad I gør

Vi vil selvfølgelig guide dig i den rigtige retning, så du får det bedste ud af de nye regler og får den/de rigtige abonnementer. Nedenfor har vi skrevet vores anbefalinger til dig.

Tag et aktivt valg om hvilken abonnementstype der ønskes.

Hvis du allerede er kunde ved os du har en klar ide om, hvad du ønsker, kan du udfylde formularen og dermed sørger vi for at få opdateret dit abonnement.

Obs. Hvis du ikke foretager dig noget inden den 1. marts 2022, forbliver dine abonnementer på månedsaftale.

 

Er du i tvivl om valget?

Hvis du er i tvivl omkring dine licenser, er det en god ide at kontakte os på 70 206 706 for hurtigere afklaring. Hvis vi ikke høre fra dig, vedbliver dit abonnement og prisen stiger automatisk optil 20%.

 

Lanceringstilbud

Med det nye licensprogram gives der to lanceringstilbud

 • Årsaftale: Få 5% rabat de første 12 måneder, hvis du laver aftalen inden 1. marts 2022. (Afhængigt af ydelsen kan datoen for nogle hedde 30. marts 2022.)
 • Månedsaftale: Få månedsabonnement til samme pris som årsabonnement frem til 30. juni 2022. Fra 1. juli bliver månedsaftalen 20% dyrere end årsaftalen.

 

Datoer du skal være opmærksom på

 • 1. marts 2022: Microsoft hæver prisen på sine licenser
 • 1. marts 2022: Du skal have taget stilling til, om du ønsker måneds- ellers årsabonnement på dine CSP-licenser. OBS: Afhængigt af ydelsen kan nogle virksomheder vente til 30. marts 2022
 • 1. marts 2022: Nye abonnementer kan ikke længere oprettes på den gamle platform
 • 1. juli 2022: Eksisterende abonnementer kan ikke forlænges

 

Nye priser på udvalgte licenser

Det er vigtigt at være opmærksom på at Microsoft også hæver prisen på en række licenser fra 1. marts. Dette er udover pris- og abonnementsændringerne. Ændringerne går i luften på fornyelsestidspunktet af dine eksisterende abonnementer.

Ovenstående betyder, at du både får en prisstigning på din licens og dit abonnement, medmindre du aktivt gør noget.

Læs mere om disse prisstigninger her

Tag et aktivt valg og vælg abonnementstype

Er du kunde ved Kjærgaard kan du i formularen angive, hvilken type CSP-abonnement du ønsker i. Vi sørger for, at dit abonnement opdateres automatisk og du vil få besked, når den er trådt i kraft.

 

Få hjælp til valg af abonnement

Er du i tvivl og ikke helt ved, hvilken type abonnement du skal vælge, så ring til os på 70 206 706 eller skriv til itsupport @ kia.dk og vi vil kontakte dig for videre dialog.

 

Der tages forbehold for eventuelle fejl og rettelser

________________________________________________________________________________________

Læs også

Effektiv IT-support og IT-service med kort responstid

Office 365 – Brug tiden på din forretning og lad skyen klare din IT-drift

Microsoft hæver priserne fra 1. marts 2022

 

Følg os og få flere nyheder og informationer om virksomheden og jobmuligheder
El-konstruktørEl-konstruktør

  Top