K7 Kjaergaard A/S

Gå til forsiden

Kjærgaard kaster lys over PM Interiør A/Sjuli 18, 2015

Peter Møller og Jesper Møller fra PM Interiør A/S havde gennem længere tid drøftet muligheden for at skifte gamle armaturer ud med LED. De gamle armaturer var begyndt at svigte, og det var en kortsigtet og dyr løsning at holde dem kørende.

– Vores bygninger er bygget i flere etaper, og i en af hallerne havde vi armaturer med højfrekvensspolere. De begyndte så småt at svigte, og vi var egentlig i gang med at skifte dem løbende. Så begyndte armaturerne i den ældste hal at kortslutte, hvilket gik ud over HFI-relæet. Det blev vi trætte af, for det kostede en elektriker hver gang. Derfor tog vi fat i Søren Haase fra Kjærgaard for at høre mere om en LED-løsning. Vi har brugt Søren i mange år og har fuld tillid til ham. derfor havde vi ikke brug for at indhente tilbud andre steder, fortæller Peter Møller.

Interessant tilbagebetalingstid for PM Interiør

Snakken med Søren Haase bekræftede Peter Møller og Jesper Møller i, at det var tid til at skifte samtlige armaturer ud med LED.

Søren Haase stod for beregningerne. Han var god til at forklare os, at så meget koster det, og så meget får I i tilskud. Det eneste vi selv skulle bidrage med til beregningerne var antal driftstimer på lyset, fortæller Peter Møller og fortsætter:

– I alt er der en tilbagebetalingstid på to et halvt år. Det gør det meget interessant for os, men derudover betyder kvaliteten af LED-lyset også meget. Vi begyndte med at udskifte armaturer i den ældste bygning, hvor HFI-relæet slog fra. Vi tog også stilling til, om lyset var korrekt placeret. Nogle steder sænkede vi det en meters penge og andre steder en halv meter. Nu følger lyset ikke tagets hældning, men vores behov. Vi er voldsomt begejstrede over den samlede mængde lys, og det er det mest dagslysagtige lys, vi har oplevet. Alt i alt var det besparelsesmulighederne og kvaliteten, der gjorde, at vi foretog investeringen. Det har vi ikke fortrudt, lyder det fra Peter Møller.

Også en løsning for landbruget

Udskiftning af traditionelle armaturer til LED er en særdeles attraktiv investering for tiden.

– Vi har haft et rigtig godt samarbejde med PM Interiør fra start til slut. Vi er selvfølgelig glade for, at vi har fundet en løsning, de er tilfredse med. LED bliver mere og mere populært hos virksomhederne. Det kan virkelig gøre en forskel i for eksempel lager- og produktionshaller samt landbrug. Både økonomisk og kvalitetsmæssigt, fortæller Søren Haase.

Pm interiør

    Top