K7 Kjaergaard A/S

Gå til forsiden

Palleteringscelle til ¼-, ½- og EUR-pallermaj 12, 2020

Rob-Pal

Rob-Pal – Fleksible palleteringsløsninger 

SR Pack og Kjærgaard A/S har i fællesskab udviklet en specialdesignet såkaldt Rob-Pal løsning. Her kan en robotcelle med to robotter med enkel skærmbetjening håndtere og pakke flere forskellige størrelser paller.

De to virksomheder er med i K7-Group. Den fleksible automationsløsning er skabt til en udenlandsk brødproducent. Producenten havde behov for at håndtere både kvarte, halve og hele paller og pakke på de forskellige pallestørrelser i varierende højde.

– Det unikke i det her er, at man med samme type værktøj på robotten håndterer alle pallestørrelser. Det giver fødevareproducenten den store fordel, at pallerne kan køres direkte ud i butikkerne uden ompakning, siger salgschef Daniel Seidlitz fra Kjærgaard A/S.

Krav fra detailledet
Daniel Seidlitz henviser til, at supermarkederne og detail-ledet har skrappe og ofte meget specifikke krav til fødevareproducenterne. Dette især når det handler om varemodtagelse. Og med det udgangspunkt er der et stort potentiale i at kunne pakke på forskellige pallestørrelser. Dermed kan man undgå den fordyrende ompakning af varer fra helpaller til mindre pallestørrelser.

– Det er unikt, at denne løsning kan håndtere fire kvartpaller i samme løft og samtidig skifte mellem pallestørrelserne, siger Daniel Seidlitz. Der kommer flere løsninger til kvartpaller fra Kjærgaard A/S og K7 Group i den nærmeste fremtid.

I den konkrete løsning til den udenlandske brødproducent løfter den ene robot de fire kvartpaller, de to halve eller en helpalle med samme værktøj og sætter dem på transportbanen. Herefter palleterer den anden robot kasserne, der kommer fra en kassestacker. Transportbanen er også specieludviklet til opgaven, så det er muligt at transportere alle typer paller.

– SR Pack leverer rigtig mange løsninger til brødindustrien, men da denne opgave lå lidt udenfor SR Packs kompetencer, kontaktede de os. Nu har vi sammen udviklet denne løsning, som vi ser store muligheder i, siger Daniel Seidlitz.

Læs mere om K7 Group

 

 

    Top